poliorkia
poliorkia
poliorkia
poliorkia
poliorkia
poliorkia
poliorkia
poliorkia
poliorkia
poliorkia
poliorkia
poliorkia

ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ

ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ

ΥΠΟΘΕΣΗ

Η «Πολιορκία», βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και δη στη μάχη της Μονής Δοβρά στη Βέροια, το Μάρτιο του 1822. Μέσα στο πολεμικό-εχθρικό κλίμα της εποχής δύο οικογένειες συναντώνται σε ένα μοναστήρι προκειμένου να γίνει με μυστικότητα ένας γάμος. Αυτό όμως δεν περνάει απαρατήρητο. Μια προδοσία θα οδηγήσει έξω από το μοναστήρι χιλιάδες τούρκους στρατιώτες. Ο ηγούμενος της μονής, οι μοναχοί και τα μέλη των δύο οικογενειών, πιάνουν στα χέρια τα όπλα και η Πολιορκία ξεκινά. Μαζί της αρχίζουν επίσης, ένας αγώνας επιβίωσης κι ένας κύκλος αποκαλύψεων. Η ιστορία ξεδιπλώνεται στη μεγάλη οθόνη, μέσα από την συζήτηση 2 αξιωματικών του ελληνικού στρατού, στο οχυρό Ρούπελ, τον Μάρτιο του 1941.

ΕΙΔΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Ιστορική Περιπέτεια - 101'

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

Βασίλης Τσικάρας

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ

Δημήτρης Παπαδόπουλος, Νταίζη Σεμπεκοπούλου, Γιώργος Ζώης, Λευτέρης Δημηρόπουλος, Τατιάνα Μελίδου, Σοφία Μανωλάκου, Βασίλης Κανελλόπουλος, Αντώνης Σιώπκας, Μανώλης Σαββίδης, Γιώργος Χατζηθεοδώρου, Γιώργος Γιαννόπουλος, Κωνσταντίνος Λάγκος, Βασίλης Τσικάρας.

Q&A

Την Τρίτη 26/3 μαζί μας θα βρίσκεται ο Εβρίτης σκηνοθέτης της ταινίας, Βασίλης Τσικάρας, για να συζητήσει με το κοινό μετά την προβολή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

ΤΡΕΪΛΕΡ